Vepa – haminalaista tuulivoimaa tuottamassa

Vepa – haminalaista tuulivoimaa tuottamassa
Karhu Voima
Piirretty kuva, jossa kaksi miestä seisoo kädet ylhäällä ja mainostaa Karhu Voiman Vepa -tuotetta

Karhu Voimalle uusiutuvat energialähteet ovat itsestäänselvyys ja toimittamamme sähköenergia tuotetaankin vain ja ainoastaan alkuperäsertifioiduilla energialähteillä. Näin joulun ja kylmimmän talvikauden lähestyessä halusimme nostaa esille yhden meille erityisen läheisen uusiutuvan energian muodoista ja vieläpä tarjota jollekin onnekkaalle aiheeseen liittyvän elämyksen.

Mikä on Vepa?

Vepa on yksi kuudesta Haminan Energian omistamasta modernista tuulivoimalaitoksesta ja se sijaitsee Summan tuulivoimapuistossa. Laitos on nimetty Kotkan ja Haminan yhteisen musiikin suurmiehen eli Veikko Lavin mukaan. Vepa ja sen kaverit ovat varsin tehokkaita, esimerkiksi vuonna 2015 ne tuottivat yhteensä sähköenergiaa jopa 2,3 TWh.

Vepa teknisesti

Voimala: WinWind WWD3
Teho: 3 MW
Vuosituotto: n. 7000 MWh
Korkeus: 100 m
Roottorin halkaisija: 100 m (siiven pituus 50 m)
Muuta mielenkiintoista: Voimalassa on hydriditorni eli voimalan tornissa ensimmäiset 50 m on betonia ja seuraavat 50 m terästä. Vepa on rakennettu vuonna 2010.

Valloita VEPA

Haluatko voittaa vierailun Vepassa sekä samalla kuulla enemmän tuulivoimasta? Käy kommentoimassa Facebook-sivuillamme aiheeseen liittyvää julkaisuamme 15.12.2016 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Voittajalle ilmoitetaan Facebookin kautta. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät julkaisusta.

X