Ukrainan sota: Karhu Voiman kysymyksiä ja vastauksia asiakkaille

Ukrainan sota: Karhu Voiman kysymyksiä ja vastauksia asiakkaille
Aurora Korjus

Ukrainan sota: Karhu Voiman kysymyksiä ja vastauksia asiakkaille

Meillä supisuomalaisessa Karhu Voimassa ei riitä sanoja eikä ymmärrystä ajatellessamme Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Seuraamme järkyttyneinä tilanteen kehittymistä ja haluamme sodan loppuvan välittömästi. Karhu Voima tukee ukrainalaisia.

Alle olemme koonneet tähän vakavaan aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä ja vastauksia asiakkaillemme. Mediaa palvelemme erikseen; yhteydenotot joko suoraan toimitusjohtajalle Olli-Pekka Rantalalle (040 838 9360), tai emokonsernin markkinointi- ja viestintäjohtajalle Mariliina Karpolle (050 543 8553)

1.Vaikuttaako Venäjän ja Ukrainan välinen sota energian saatavuuteen ja toimitusvarmuuteen Karhu Voiman palveluissa?

Olet tehnyt luotettavan, supisuomalaisen energiakumppanivalinnan. Karhu Voima on 100-prosenttisesti suomalainen, KSS Energia -konsernin omistama energiayhtiö. Konsernimme omassa hiilineutraaliuteen pyrkivässä sähköntuotannossa hyödynnetään yksinomaan pohjoismaisia, uusiutuvia luonnonvaroja. Toimintamme kohdistuu Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Karhu Voiman toimitusvarmuus ja asiakaspalvelu jatkuvat korkeatasoisina huolimatta Venäjän ja Ukrainan tilanteesta. Yhdessä emokonsernimme kanssa olemme varautuneet erilaisiin häiriö- ja poikkeustilanteisiin markkinassa.  Energianhankintamme huomioi jo nyt markkinoiden isotkin muutokset. Näköpiirissä ei ole välittömiä esteitä toimia ja palvella kuten normaalistikin.

2. Vaikuttavatko Euroopan Venäjälle asettamat talouspakotteet Karhu Voiman palveluihin?

Energia on toistaiseksi Venäjän talouspakotteiden ulkopuolella. Tällä hetkellä rajoituksia sähkön toimituksiin Venäjältä Eurooppaan ei ole. Kaikki toimintamme jatkuu normaalisti.

3.Minkä sähkösopimuksen kuluttaja voi valita, jos haluaa välttää Venäjältä tuotavaa sähköä?

Kaikki Karhu Voiman kuluttajille myytävät sähkösopimukset ovat 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa eli tuuli- tai vesivoimalla tuotettua sähköä, jolloin sen alkuperä on varmennettua. Sähkö on tuotettu joko Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa sertifioiduilla tuotantolaitoksilla. Yritysasiakkaat voivat hankkia sähkösopimukseensa kestävän kehityksen mukaisen prosessin, jolloin sähkö on varmuudella uusiutuvaa ja tuotettu Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa sertifioiduilla tuotantolaitoksilla.

4.Millaisia hintavaikutuksia Venäjän ja Ukrainan tapahtumilla on Karhu Voiman asiakkaiden sopimuksiin?

Hinnoittelussamme korostuu nyt tarve reagoida nopeasti erilaisiin markkinamuutoksiin, mutta asiakkaille haluamme olla toimija, jolta saa vakaat ja luotettavat energiatuotteet.

Sähkön osalta määräaikaisten sopimusten hinnat pysyvät samana koko sopimuskauden ajan, jolloin markkinamuutokset eivät vaikuta asiakkaan hintaan.

5.Tarvitseeko Karhu Voiman asiakkaiden olla energiansaannistaan huolissaan?

Huolimatta poikkeuksellisesta tilanteesta, asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan energian riittävyydestä tai toimitusvarmuudesta. Palveluidemme toimitusvarmuus on emokonsernissamme suunniteltu huomioimaan erilaisia poikkeustilanteita. Pystymme hajautettujen prosessien ansiosta palvelemaan asiakkaita kuten tähänkin asti.

EU:n Venäjälle asettamien talouspakotteiden vaikutukset alkavat vasta nyt olla nähtävillä, mutta seuraamme tilannetta herkeämättä ja reagoimme mahdollisiin muutoksiin nopeasti.

Kaikki toimintamme keskittyy siihen, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme luotettavan ja laadukkaan asiakaskokemuksen tässä maailmantilanteessa.