Tempo-palvelulla helppoutta ja turvallisuutta mökin omistajalle

Tempo-palvelulla helppoutta ja turvallisuutta mökin omistajalle
Karhu Voima
Mies ohjaa tempo-tuotteen avulla lämmitystä älypuhelimen avulla

 

Matias Österberg ei hankkinut Tempo-palvelua ensisijaisesti säästötarkoituksessa vaan helpottamaan arjen elämää.

Vaasassa asuvalla Österbergillä on mökki noin 25 km päässä kotoa. Mökki on moderni ja kaksikerroksinen, rakennettu kolme vuotta sitten. Mökissä on lattialämmitys ja lisäksi ilmalämpöpumppu ylä- ja alakerrassa.

Aikaisempina vuosina Österberg joutui talvipakkasten alettua ajamaan vähän väliä mökille tarkastamassa, että kaikki on kunnossa. Marraskuussa 2016 hän hankki Tempo-palvelun, joka säätää mökin lämpötilaa automaattisesti. Nyt hänellä on muutaman kuukauden kokemus palvelun toimivuudesta.

– Palvelu on helpottanut huomattavasti arkeani. Voin milloin vaan katsoa kännykästäni, miltä lämpökäppyrät näyttävät. Se, että näkee lämmityksen toimivan säädetysti ja että mökillä kaikki on ok, tuo samalla turvallisuuden tunnetta.

Tempo-palvelun säädöt on asetettu Österbergin mökillä niin, että peruslämpö pysyy 14° C:ssa.

– Ennen kuin lähdemme viikonloppuna mökille, tarkistan yleensä perjantaina puoliltapäivin tilanteen ja panen lisälämmön päälle.  Kun saavumme illansuussa mökille, sisälämpötila on mukavasti 21 °C.

Österbergin mukaan Tempo-palvelun avulla voi myös säästää sähkön kulutuksessa.

– Tämä talvi on tosin ollut säiden vuoksi niin surkea, että en ole saanut ihan täyttä kuvaa siitä, kuinka paljon säästöä on syntynyt. Jos olisi ollut enemmän pakkaspäiviä, säästö olisi ollut vielä suurempi.

Matias Österberg oli mökin valmistumisesta lähtien haaveillut tämäntyyppisestä palvelusta. Kun hän sai tiedon Karhu Voiman Tempo-palvelusta, hän päätti heti tarttua mahdollisuuteen.

– Kotiseudullani ja saaristossa on paljon mökkejä. Ihmettelen, jos tällainen palvelu ei kiinnostaisi monia muitakin. Mielestäni se on ehdoton joka mökillä, ja myös esimerkiksi hiihtokeskusten lähellä olevissa mökeissä – ihan turvallisuudenkin vuoksi, hän sanoo.

Karhu Voiman Tempo-palvelusta voit lukea enemmän täältä.

Kuva: Kuvituskuva

X