Start-upista Grow-upiksi

Start-upista Grow-upiksi
Natasha Varis

Karhu Voimassa kulunut kevät on ollut muutosten aikaa. Olemme kasvaneet yhtiön 3,5 ensimmäisen vuoden aikana nollasta jo ihan mukavan kokoiseksi sähkön myynti- ja palveluyhtiöksi. Asiakaskantamme oli vuoden 2020 alussa lähes 300 GWh, ja liikevaihtomme oli viime vuonna vajaat 7 milj. euroa. Yhtiön ensimmäiset vuodet ovat olleet vahvasti start-up – toimintaa. Karhu Voiman käynnistämiseen liittyneet merkittävät investoinnit ja liiketoiminnan kehittäminen on nyt saatu suunnitellusti toteutettua, ja Karhu Voima on liiketoiminnan vakiinnuttua valmis seuraavaan vaiheeseensa kasvavana Grow-up –yhtiönä. 

Perustajaomistajat Kotkan Energia ja Haminan Energia myivät Karhu Voiman omistuksensa 31.3.2020 keskittyen enemmän omaan ydinliiketoimintaansa. Karhu Voima jatkaa tästä eteenpäinkin vahvasti kymenlaaksolaisissa käsissä ja hyvässä yhteistyössä uuden omistajamme KSS Energian kanssa. Ilokseni uusi omistaja haluaa säilyttää Karhu Voiman omana yhtiönään sekä kehittää sen liiketoimintaa ja brändiä eteenpäin. 

Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia olla mukana Karhu Voiman koko alkutaipaleella aina ensimmäisestä ideointipalaverista lähtien, yli 4,5 vuoden ajan. Matka on ollut henkilökohtaisesti upea oppimiskokemus, ja paljon olemme kehittäneet toimintaa myös yrityksen ja erehdyksen kautta. Olen valtavan ylpeä Karhu Voiman ammattitaitoisesta henkilökunnasta, jonka kanssa on ollut hauska tehdä töitä. Henkilöstö on tehnyt suuren työn yhtiön toiminnan käynnistämisessä ja kasvun mahdollistamisessa. Oma työpolkuni jatkuu 1.5.2020 alkaen seuraavissa haasteissa aloittaessani Hyvinkään Lämpövoima Oy:n toimitusjohtajana. Suuri pala sydämestä jää kuitenkin Karhu Voimaan ja synnyinkaupunkiini Kotkaan. 

Suuri kiitos teille asiakkaillemme ja Karhu Voiman henkilökunnalle yhteisestä matkasta. Toivon kaikkea hyvää Karhu Voimalle tuleviin haasteisiin!

Sanna Kytömäki
Toimitusjohtaja
Karhu Voima Oy

X