Karhu Voima ostaa Haminan Energialta sähkön myyntiliiketoiminnan

Karhu Voima ostaa Haminan Energialta sähkön myyntiliiketoiminnan
Essi Peltola

Karhu Voima Oy ja Haminan Energia Oy ovat solmineet liiketoimintakaupan, jossa Haminan Energian sähkön myyntiliiketoiminta siirtyy Karhu Voiman omistukseen 1.9.2018 alkaen. Osana liiketoimintakauppaa Haminan Energian sähkön myyntiasiakkaat siirtyvät Karhu Voiman asiakkaiksi. Liiketoimintakaupassa ei siirry asiakassopimusten lisäksi muuta omaisuutta tai henkilöstöä. Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Haminan Energian muihin liiketoimintoihin. Osapuolet eivät julkista liiketoimintakaupan arvoa.

Liiketoimintakauppaa on valmisteltu tiiviisti kevään 2018 ajan. Liiketoimintakauppa toteutuu 1.9.2018. Liiketoimintakaupassa Karhu Voimalle siirtyvien asiakkuuksien kokonaismäärä on yli 4000 asiakasta. Liiketoimintakaupan myötä Karhu Voiman asiakaskannan määrä nousee yli 150 GWh:n tasolle vuodessa.

Karhu Voima alentaa Haminan Energialta siirtyvien asiakkaiden sähkön myyntihintaa liiketoimintakaupan yhteydessä 1.9.2018 alkaen. Energiamaksu alenee kaikilla asiakkailla 7 %:a ja perusmaksu asiakkaasta riippuen 5 – 90 %:a. Hinnanalennus koskee kaikkia muita paitsi suuria erikoissopimusasiakkaita. Hinnanalennuksen mahdollistaa Karhu Voiman kevyt kustannusrakenne, jonka avulla asiakashinnat pystytään pitämään kilpailukykyisinä myös jatkossa.

Asiakkaille on lähetetty liiketoimintakaupasta tiedote, jossa kerrotaan muutoksesta ja uusista hinnoista. Asiakkaat tulevat lisäksi saamaan Karhu Voimalta sopimusvahvistuksen elokuun aikana. Haminan Energia lähettää asiakkaille sähkön myyntiä koskevan laskun elokuulta ja Karhu Voima syyskuusta eteenpäin.

”Liiketoimintakauppa luo Haminan Energian ja Kotkan Energian omistamalle Karhu Voimalle merkittävää kilpailuetua moninaisten synergiaetujen kautta. Haminan Energian siirtyvät asiakkaat kokevat liiketoimintakaupan edullisempina hintoina. Asiakaspalvelu on tähänkin asti hoidettu Karhu Voiman toimesta”, toteaa Haminan Energia Oy: toimitusjohtaja Markku Tommiska.

”Haminan Energian kanssa toteutettava liiketoimintakauppa vahvistaa merkittävästi Karhu Voiman sähkönmyyntiä ja tukee yhtiön voimakasta kasvustrategiaa. Olemme panostaneet kasvuun erityisesti kotikentällämme Kymenlaakson alueella, ja olemme iloisia, että saamme tämän kaupan myötä paljon uusia asiakkaita alueelta”, kommentoi liiketoimintakauppaa Karhu Voima Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kytömäki.

”Karhu Voima on hoitanut Haminan Energian sähköasiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta jo kahden vuoden ajan, joten asiakkaat ovat jatkossakin saman tutun ja asiantuntevan asiakaspalveluhenkilöstön hyvässä hoidossa”, Markku Tommiska kertoo.

Lisätietoja liiketoimintakaupasta antavat:

Haminan Energia Oy:n toimitusjohtaja Markku Tommiska p. 050 591 5455

Karhu Voima Oy:n myyntipäällikkö Tuomas Uski p. 044 565 0761

X