Karhu Voima ja Karhulan Valimo yhteistyöhön

Karhu Voima ja Karhulan Valimo yhteistyöhön
Karhu Voima
Mies työstää sulaa rautaa valimossa

Uusi energiayhtiö Karhu Voima Oy ja uusin voimin toimintansa aloittanut Karhulan Valimo Oy ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sähköntoimitussopimuksen. Karhu Voima tarjoaa lisäksi asiantuntijapalveluita, joilla valimo voi tehostaa energiankäyttöään.

– Tarjoamme energia-alan osaamisemme Karhulan Valimon käyttöön. Näin se voi avullamme täysimääräisesti hyödyntää sähkömarkkinoiden tarjoamat mahdollisuudet edullisen energian käyttöön, Karhu Voiman toimitusjohtaja Sanna Kytömäki kertoo.

”Me tuomme mukaan energia-alan palveluosaamisemme.”

Karhu Voiman toimitusjohtaja Sanna Kytömäki

Kytömäki on iloinen siitä, että Karhu Voima on tehnyt ensimmäisen merkittävän yhteistyösopimuksen juuri Karhulan Valimon kanssa.

– Karhulan Valimo on yksi Kotkan seudun eniten sähköä kuluttavista tehtaista, joten energiatehokkuuden parantaminen on sille hyvin tärkeää.

– Tämä on juuri meidän ydinosaamistamme ja palvelua, jota haluamme tarjota alueen muillekin yrityksille. Palveluihimme kuuluvat muun muassa kulutuksen seuranta ja energiankäytön analysointi sekä neuvonta, Kytömäki sanoo.

Mieluisa kumppani

Karhulan Valimon toimitusjohtaja Pekka Kemppainen kertoo, että tällä hetkellä lähes 60 ihmistä työllistävä valimo toimii energiaintensiivisellä toimialalla. Esimerkiksi sulatus ja kompressorit sekä koneet ja laitteet syövät paljon sähköä.

– Siksikin Karhu Voima on meille erityisen mieluisa paikallinen kumppani, koska saamme siltä edullisesti sähköä ja lisäksi tarvitsemiamme energia-alan palveluja.

”Karhu Voima on meille erityisen mieluisa paikallinen kumppani.” Karhulan Valimon toimitusjohtaja Pekka Kemppainen

”Karhu Voima on meille erityisen mieluisa paikallinen kumppani.”

Karhulan Valimon toimitusjohtaja Pekka Kemppainen

Karhu Voima neuvoo valimoa vähentämään sähkönkulutusta ja kertoo esimerkiksi siitä, miten sähköä kannattaa kuluttaa niinä aikoina jolloin se on mahdollisimman edullista.

– Karhu Voima auttaa meitä laaja-alaisesti energia-asioissa ja me voimme keskittyä varsinaiseen valimotoimintaan, jossa olemme erityisen hyviä, Kemppainen kiteyttää.

Yhdessä alueen työllisyyden puolesta

Karhulan Valimo tunnetaan Suomessa ja maailmalla erinomaisesta osaamisestaan ja tuotteidensa korkeasta laadusta. Se on myös merkittävä työllistäjä alueella.

– Se on enemmän kuin tehdas tai työpaikka – vähän kuin magneetti. Isojen vaativien valujen valmistajana ja tuotekehityksen edistäjänä vahvistamme alueen koneenrakennusyrityksiä ja alihankkijoita, Kemppainen arvioi.

Karhulan Valimo työllistää tällä hetkellä 57 henkilöä. Uusien omistajien ensimmäisenä vuonna liikevaihdon arvellaan nousevan noin 8 miljoonaan euroon. Tavoitteena on lisätä henkilökunnan määrä noin sataan ja nostaa liikevaihto lähelle 20 miljoonaa euroa kolmessa vuodessa.

Molempia yrityksiä – Karhu Voimaa ja Karhulan Valimoa – yhdistää halu turvata mahdollisimman monta työpaikkaa Kotkan seudulla.

Kuvat: Karhulan Valimo Oy, Janne Lehtinen

Karhu Voiman palveluja yritysasiakkaille

1.Sähkön myynti

2.Asiantuntijapalvelut energiankäytön
seurantaan ja tehostamiseen

3.Aurinkopaneelijärjestelmät
avaimet käteen -ratkaisuina

4.Palvelut kaukolämpöjärjestelmän
tehokkaaseen käyttöön ja huoltoon

X