Aurinkoenergiaa paikallisessa yhteistyössä

Aurinkoenergiaa paikallisessa yhteistyössä
Karhu Voima
Kaksi miestä seisoo aurinkopaneelien edessä

Karhu Voima Oy ja Sähköpalvelu Hämäläinen toteuttavat yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson alueelle aurinkoenergiajärjestelmiä. Yhtiöiden yhteistyöllä on pitkät juuret ja molemmille on tärkeää tehdä työtä paikallisen toimijan kanssa.

Aurinkoenergia on ollut tiiviisti esillä mediassa ja samalla sekä kuluttajien että yritysten kiinnostus pientuotantoon on ollut selvässä nousussa.

– Sähkömarkkinoiden tilanne ja energiaverotuksen kiristyminen luo kysyntää pientuotannolle kuten aurinkoenergiajärjestelmille, kertoo Karhu Voima Oy:n myyntipäällikkö Tuomas Uski.

Myös Sähköpalvelu Hämäläinen Oy:n toimitusjohtaja Ari Hämäläinen toteaa kiinnostuksen ja tietämyksen olleen nousussa viime vuosina. Merkittävää on tietysti myös, että itse tekniset ratkaisut kehittyvät kiihtyvään tahtiin. Edistystä tapahtuu niin itse paneeleissa kuin muissakin osa-alueissa.

– Esimerkiksi raportointiin ja seurantaan liittyvien ratkaisujen toteutusmahdollisuudet ovat kasvaneet selvästi. Lisäksi uusimpia ratkaisuja ovat erilaiset hybridivoimalat, joissa aurinkoenergiaan yhdistetään tuulienergiaa, mainitsee Ari Hämäläinen.

– Kuumana käy myös sähkön varastoinnin kehitys ja on varsin odotettavaa, että akkujen käyttö lisääntyy myös kotitalouksissa tulevaisuudessa.

”Aurinkosähköjärjestelmä on pitkän ajan investointi ja nostaa kiinteistön arvoa sekä tukee rakennuksen elinkaarta kestävän kehityksen arvoilla.”

 

Aurinkoenergia sopii moneen kohteeseen

Sähköpalvelu Hämäläisen työnjohtaja Tommi Pekkola kertoo, että aurinkosähköjärjestelmä soveltuu lähes kaikkiin kohteisiin ja rakennuksiin. Tärkeintä on mitoittaa järjestelmä oikein ja optimaalisesti. Aurinkoenergiajärjestelmä on myös varsin pitkäikäinen, keskimääräinen elinjakso suomalaisissa rakennuksissa on 30–50 vuotta. Näin ollen on tärkeää tarkistaa asennuskohteen kunto ja valmistautua toteuttamaan esimerkiksi vesikatteen kunnostustyöt ennen aurinkosähköjärjestelmän asennusta.

– Aurinkosähköjärjestelmä on pitkän ajan investointi ja nostaa kiinteistön arvoa sekä tukee rakennuksen elinkaarta kestävän kehityksen arvoilla, muistuttaa Pekkola.

Paikallinen kumppani on mieluisa

Karhu Voiman ja Sähköpalvelu Hämäläisen yhteistyössä korostuu paikallisuus ja molemmin puolisen osaamisen ja ammattitaidon arvostus.

– Karhu Voima haluaa tarjota asiakkailleen laadukkaita aurinkopaneeliratkaisuja kilpailukykyiseen hintaan ja Sähköpalvelu Hämäläisen kokemus ja ammattitaito sopii hyvin yhteen Karhu Voiman tavoitteiden kanssa, Tuomas Uski toteaa.

– Arvostamme, että Karhu Voima paikallisena toimijana on lähellä kymenlaaksolaista asiakaskuntaa, jolloin asiakkaiden palveleminen toimii luotettavasti, Ari Hämäläinen täydentää.


Karhu Voiman valikoimassa on tällä hetkellä neljä eri kokoista aurinkopaneelipakettia, joista yksi on tarkoitettu sähköttömään kiinteistöön. 

Sähköpalvelu Hämäläisen aurinkosähköjärjestelmiä asentavat sertifioidut asentajat: heillä on uusiutuvan energian asentajan koulutus ja hyväksytty aurinkosähköasentajan loppukoe.

Kuva: Karhu Voima

X