5 vinkkiä energiansäästöön

5 vinkkiä energiansäästöön
Karhu Voima

Kymenlaakson energianeuvojan Tommi Tuomen

5 vinkkiä energiansäästöön 

1

Vaihda vanhat hehkulamput energiatehokkaisiin led-lamppuihin. Säästät helposti käyttökuluissa jopa 50–80 prosenttia. Valitse oikea lamppu käyttökohteen mukaan osoitteesta www.lampunvalintakone.fi.

2

Sammuta sähkölaitteet pitempien poissaolojen ajaksi ja käytön jälkeen virtapainikkeesta. Jokainen jatkuvassa käytössä oleva watti kasvattaa sähkölaskua vuodessa noin eurolla. Muista, että monet kodinkoneet ja laitteet, radiot, televisiot ja tiekoneet kuluttavat sähköä myös stand by -valmiustilassa – toisinaan jopa enemmän kuin aktiivikäytössä.

3

Kun ostat uusia kodinkoneita tai -laitteita, valitse energiatehokas tuote. Vaikka ostohinta olisi korkeampi, säästöä tulee pienemmästä energiankulutuksesta. Energiamerkintä auttaa valinnassa.

4

Varmista, että kylmälaitteiden lämpötila on säädetty oikein. Jääkaapille riittää +5 °C ja pakastimelle –18 °C. Jokainen yhden asteen muutos vaikuttaa sähkönkulutukseen 5 prosenttia.

5

Säädä käyttöveden lämpötila oikein, hygieniasyistä vähintään 55 °C:een mutta enintään 65 °C:een, ettei lämminvesivaraaja syö turhaan energiaa.


Tervetuloa Karhu Voiman sivuille! Huomioithan, että asiakaspalvelumme on perjantaina 16.8. poikkeuksellisesti avoinna klo 13.30 asti.

X